Vjesti

UŽIVAJMO JOŠ MALO U LJETU

Posted by u u Vjesti

Ovih nas dana sunce vjerojatno grije, pa čak i prži, posljednjom pravom ljetnom vrućinom ove godine iako ni ta vrućina nije jednaka onoj iz srpnja i samog početka kolovoza. Ujedno, to su vjerojatno i posljednji dani pogodni za ludosti na bazenu redakcije „BlogaOdPitona“, pa smo ih sukladno tome i iskoristili. Skakanje s trešnje, njorenje (ronjenje) na dah duž cijelog bazena, ponekad i poprijeko, igranje s ribicama i traženje školjki, zanimacije su kojima smo se bavili posljednjih dana, a u spomenutim užicima uživali su i Ares i Pupa koji su samo mijenjali poze, položaje i pozicije izležavanja, malo u hlad, pa malo na sunce, pa onda opet malo u hlad, pa malo na sunce. Prema prognozama naših meteorologa sve ćemo si te neopisive užitke moći priuštiti još samo dva dana nakon čega dolaze kiše i pad temperature koji će označiti definitivni kraj ljeta. Istina, lijepih i sunčanih dana biti će još puno do kraja kalendarskog ljeta, pa i tijekom jeseni, no, ovako visokih temperatura više ne bi trebalo biti, pa stoga uživajte i vi u ovih par dana koji su pred nama.

Nastavi čitati
Hitova: 57 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

ISMIJAVANJA GRČIĆA NE PRESTAJU

Posted by u u Vjesti
Već dva dana mediji, ali i cijeli narod ove zemlje, izvrsno se zabavljaju na račun posljednjih izjava ministra u Vladi RH, njenog potpredsjednika, Branka Grčića. Jednostavno se cijela zemlja ismijava njegovim izjavama ali i njemu samome i to na sve moguće načine. Društvene su mreže prepune raznih šala i karikatura na račun Grčića i doista se ne sjećamo kada se i na čiji račun baš cijela zemlja ismijavala jednom tako visoko pozicioniranim državnim dužnosnikom i što je još gore, s pravom. Posljednje su Grčićeve izjave definitivno potvrdile da nam zemlju vode konjine i telci te se već zbog toga ne trebamo niti čuditi što nam je tako kako jest. Zapravo, kad malo bolje razmislimo, pa nama je, s obzirom na to tko nam vodi državu, fantastično. U ovih tri i pol godine vladavine premijera Zorana Milanovića i njegovih drugara od strane ministra i potpredsjednika Vlade RH, Branka Grčića naslušali smo se toliko kretenskih izjava da tog čovjeka uopće više ne znamo gdje da smjestimo?, luđake, dežurne optimiste, totalne budale, glupane ili pak zajebante, iako smo gotovo sigurni da u našoj Vladi službeno ne postoji ministarstvo zajebancije, a opet, kad pogledamo što nam Vlada radi, možda je to sve samo jedna zajebancija....
Nastavi čitati
Hitova: 85 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:

GRČIĆ PONOVNO BRILJIRA IDIOTIZMOM

Posted by u u Vjesti
Neočekivano visoki rast BDP-a od čak, zamislite, 1,2% obradovao je članove Vlade RH, a pogotovo ministra Branka Grčića koji je istoga trena ispalio nekoliko izjava koje doista graniče s totalnim idiotizmom. Poziv građanima da sada troše ono što su štedjeli posljednjih godina može uputiti samo notorna konjina koja ne razumije da nakon gotovo sedam godina krize i recesije građani Hrvatske, ili barem ogromna većina njih, nemaju ni za kiflu, a ne da su nešto uštedjeli pa sada to nešto mogu trošiti jer ih je on pozvao na potrošnju. Kako takva glupa konjina može biti ministar u bilo kakvoj Vladi u bilo kojoj zemlji svijeta, i to još i potpredsjednik?, e to bi doista pitanje koje bi trebalo postaviti premijeru Zoranu Milanoviću. U redu, BDP je doista porastao više nego je to bilo tko očekivao, no, uz takav rast BDP-a na razinu 2008. godine vratiti ćemo se tek 2045., a možda i kasnije, i tu je HDZ apsolutno u pravu. Ukoliko netko iz Vlade doista misli da narod počne trošiti, onda su nužne dvije mjere o kojima mi govorimo od samoga početka krize i recesije, pod hitno treba smanjiti PDV i podići minimalac. To je jedini ispravan put, a to što ovoj,...
Nastavi čitati
Hitova: 67 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

KADA ĆE UMIROVLJENICI DOISTA I BITI U MIROVINI?

Posted by u u Vjesti

Da iz Hrvatske odlaze mladi i školovani ljudi to već svaka ptičica na grani zna kao što sve te ptičice jednako tako znaju da sva ta silna mladež iz zemlje bježi jer u njoj za njih nema posla niti bilo kakve perspektive u budućnosti te im je jedini način da osiguraju egzistenciju za sebe i eventualnu obitelj koju su već osnovali ili je tek imaju namjeru osnovati upravo bijeg. Ipak, nisu to jedini razlozi zbog kojih mladež bježi. Jedan od razloga jest i taj što u Hrvatskoj umirovljenici ne znaju biti u mirovini te se i pored mirovine zapošljavaju i oduzimaju eventualna radna mjesta svoj toj mladeži. Jednostavno je neshvatljivo da umirovljenici ne žele svoje posljednje dane provesti sa svojim obiteljima, unučadi, još malo uživati u životu neopterećeni svakodnevnim problemima svih onih koji se bore za preživljavanje, koricu kruha. Eklatantni primjer takvog zapošljavanja je, pa recimo novinar Goran Milić koji je debelu mirovinu zaradio na HRT-u (imao je plaću 5.000,oo eura), a sada tako umirovljen radi za Al Jazerra Balkan TV, vjerojatno ne za sendvič i jogurt.? Tu je i dežurni umirovljeni sinoptičar, Milan Sijerković koji sasvim sigurno od Državnog hidrometeorološkog zavoda nije dobio neku crkavicu za mirovinu, no, niti to mu nije dovoljno pa sada tako lijepo umirovljen i financijski osiguran radi za NOVA TV. U tu kategoriju slobodno možemo uvrstiti i savjetnika predsjednice RH, Vladimira Šeksa koji je također otišao u mirovinu, no, još uvijek se gura u medije i želi biti u središtu pozornosti, iako bi zapravo kao savjetnik trebao biti u sjeni i ne davati izjave, to bi trebala raditi predsjednica. Ova spektakularna trojka samo je ogledni primjer onoga što se u Hrvatskoj događa budući da takvih kao što su oni ima koliko hoćete, pa se za neke od njih već polako bojimo da će se javljati i iz groba, a dokle god se takve stvari budu događale mladi će svoju budućnost morati tražiti negdje drugdje.

Nastavi čitati
Hitova: 63 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

MALENI JE UDOMLJEN

Posted by u u Vjesti

Budući da se vlasnici malenoga mačića koji je rano popodne dolutao u dvorište redakcije „BlogaOdPitona“ nisu javili mi smo bili tako slobodni i potražili mu udomitelja. Zanimljivo, ali istinito, jest to da smo ga vrlo brzo i pronašli, a prije nego je napustio našu redakciju odveli smo ga u goste kod Tibyja, Fide i Tobyja gdje se i s njima malo igrao. Iako je vrlo obilno jeo i kod nas u redakciji čim je stigao u goste ponovno se bacio na klopu što se Fidi baš i nije svidjelo, no, ipak su se brzo sprijateljili. Zajednički jezik maleni je mačić brzo pronašao i s Tibyjem dok mu se druženje s Tobyjem baš i nije svidjelo što ukazuje na to da se do tog trenutka nije susretao s psima, pa je na njega samo frktao. Srećom, Toby je navikao na mačke, pa ga to nije previše smetalo te se okrenuo i otišao svojim putem, a ubrzo je stigao i novi vlasnik našeg današnjeg malenog gosta te je zajedno s njim otišao u svoj novi dom. Sretno mu bilo.

Nastavi čitati
Hitova: 60 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

piton

Broj računa za donacije:
NENAD KAMENIĆ
A.HARAMBAŠIĆA 59,
31540 Donji Miholjac
IBAN: HR71 2340 0093 2098 2478 7
SWIFT adresa (BIC)
Privredne banke Zagreb d. d. PBZGHR2X

chasings

doroslovslavonaken

Danas160
Jučer584
Ovaj tjedan1497
Ovaj mjesec744
Ukupno622540