Vjesti

NAPOKON PRAVI ODMOR U HOTELU HO CHI MINHA

Posted by u u Vjesti

Nekih 8 sati leta zrakoplovom bilo je potrebno našem izvjestitelju ZsuZsi da od Dubaia stigne u Vijetanam u Ho Chi Minh (mnogima poznatiji kao Saigon iz vremena vijetnamskog rata i američkih filmova iz tog razdoblja). Uslijedilo je čekanje na VIZU u zračnoj luci, a zatim potraga za smještajem budući da se naš izvjestitelj odlučio put nastaviti vlakom koji kreće tek sutra, a vjerojatno mu je potreban i malo kvalitetniji i duži odmor budući da je na putu još od jučer ujutro kada je krenuo iz Barcelone, pa preko Budimpešte i Dubaia napokon stigao do Ho Chi Minha. Poslao nam je i nekoliko fotografija iz samog Grada po kojima i sami možete zaključiti da u Vijetnamu baš ne cijene čistoću, a za ekologiju vjerojatno nisu ni čuli. Večerao je piletinu, barem su mu rekli da je na tanjuru piletina, no, kaže da mu je i ta i takva vrlo upitna piletina bila iznenađujuće ukusna. Sutra je pred njim jedan dug put prema (1040 km) sjeveru jer kreće prema Da Nangu (mnogima također poznatom iz vijetnamskog rata i američkih filmova iz tog razdoblja kada je bio jedna od tri velike, zapravo najveća, baze iz kojih su kretali zračni napadi) koji se nalazi u središnjem dijelu Vijetnama na obali Južnog kineskog mora. Svakako će biti zanimljivo vidjeti i kakvi vlakovi prometuju njihovim prugama ali i kakve su im same pruge, a u Da Nangu našeg će ZsuZsu napokon dočekati i njegova nećakinja, kćer našeg tvorca i idejnog vođe te svega onoga što još vežemo uz njega ali nam je često puta, pa tako i sada, lijeno napisati, Nenada Kamenića, alias-Suddena Stonea, Nina Kamenić, alias-Nyssa Stone.

Nastavi čitati
Hitova: 75 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

NOĆ U ZRAČNOJ LUCI DUBAIA

Posted by u u Vjesti

Nekako baš u ovo vrijeme dok pišemo ovaj tekst zrakoplov posebnog super turbo tajnog izvjestitelja "BlogaOdPitona", ZsuZse, trebao bi biti negdje iznad Vijetnama i pripremati se za slijetanje u Ho Chi Minh nakon čega očekujemo i njegovo prvo javljanje iz te daleke azijske zemlje svima nama najpoznatije po ratu koji je na tom području vođen šezdesetih i sedamdesetih godina, a u kojemu je, o gle čuda!, SAD imao najvažniju ulogu. Kada je SAD u pitanju od tada, pa sve do današnjih dana, sve je ostalo isto samo su lokacije ratova koje SAD izravno izazove i u kojima najčešće i sudjeluje neke druge. Inače, naš je izvjestitelj kasno sinoć, negdje oko 22:00 sata po našem vremenu, sletio u zračnu luku jednog od možda i najljepših gradova na svijetu, čuda moderne arhitekture i dizajna, grada u kojemu se mnogi osjećaju kao da su sletjeli na neki posve drugi planet, Dubaia. Prilikom slijetanja ZsuZsa je uspio fotografirati Grad iz zraka (naslovna fotografija), a budući da čekajući let za Ho Chi Minh nije napuštao zračnu luku poslao nam je još samo nekoliko fotografija nje same. Naime, iako je let za Ho Chi Minh morao čekati čak deset sati, a da je u Dubaiu već bila noć, jednostavno mu se nije isplatilo plaćati skupi taxi samo da bi malo otišao do Grada i vidio prazne ulice te se odlučio za ostanak u zračnoj luci koja je, kao što lijepo možete vidjeti po priloženim fotografijama, također bila gotovo posve prazna. To je vrijeme iskoristio kako bi malo "ubio oči", a rano jutros, u 07:00 sati po našem vremenu, krenuo je za Ho Chi Minh, a upravo u ovom trenutku, trenutku privođenja kraju ovoga teksta Nina Kamenić, alias-Nyssa Stone, inače kćer našeg tvorca i idejnog vođe te svega onoga ostaloga što još vežemo uz njega ali nam je često puta lijeno napisati, Nenada Kamenića, alias-Suddena Stonea, javila nam je da je ZsuZsa sretno stigao i trenutno čeka vizu u zračnoj luci. Čim nam se i osobno javi te pošalje svježe fotografije i informacije znati ćemo vas izvijestiti o slijedećim koracima i njegovom daljnjem planu puta.

Nastavi čitati
Hitova: 78 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

SANADER I EKIPA SU BILI ANĐELI

Posted by u u Vjesti
Eh da, ne baš tako jako davno drvljem i kamenjem, pa i mnogim drugim stvarima, nabacivali smo se na bivšeg premijera RH, Ivu Sanadera i njegovu ekipu koja je tijekom svoja dva mandata napravila Hrvatskoj i ovom narodu sve ono što jest zbog čega su pojedinci iz tih vremena završili na optuženičkoj klupi, neki od njih i u zatvoru, a neki se još uvijek potepaju po sudovima pokušavajući se obraniti od raznih optužbi, no, danas sa sigurnošću možemo reći slijedeće; Ivo Sanader i njegova ekipa u usporedbi s aktualnom vlašću bili su mila majka, bili su gospoda i vjerujemo da bi mnogi naši građani ovog trena potpisali da ih se vrati na vlast samo da ovi sadašnji što prije odu. Ovo što radi današnja vladajuća garnitura u Hrvatskoj je na granici nevjerojatnoće, počevši od predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović za koju samo čekamo kada će joj na pamet pasti da zatraži da ju se i službeno okruni za Kraljicu Hrvatske i svih Hrvata, pa preko prvog potpredsjednika Vlade RH, Tomislava Karamarka sve do navodnog premijera za kojega svi znamo da je samo lutak u njihovim rukama i ništa više, Tihomira Oreškovića. Da smo htjeli da se Hrvatskoj i svima nama dogodi...
Nastavi čitati
Hitova: 59 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:

IPAK DUBAI I UAE

Posted by u u Vjesti
I tako, dok se mi posljednjih dana uglavnom bavimo našim lokalnim glupostima, od neučinkovitosti i nerada gradskih vlasti, pa do poklada i maškara naši su izvjestitelji tijekom prijepodneva stigli iz Barcelone u Budimpeštu gdje su se razdvojili. Dvojica su krenuli prema Donjem Miholjcu i vjerojatno su već stigli, dok je ZsuZsa rano popodne iz Budimpešte krenuo prema jednom od najljepših gradova na svijetu, pravo čudo moderne arhitekture i dizajna, jednom od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, Dubaiu. Naime, proteklih smo dana ili imali malih problema u komunikaciji ili je došlo do promjene plana puta, pa je tako ZsuZsa sada na putu za Dubai, a ne kako smo najavljivali, katarsku Dohu, a prve fotografije iz Dubaia možemo očekivati tek negdje kasno večeras s tim da ne vjerujemo da će ZsuZsa napuštati zračnu luku nego ću na njoj pričekati svoj slijedeći let koji će ga odvesti do konačnog odredišta. Prema tome, kada je Dubai u pitanju od fotografija očekujemo samo njih nekoliko iz same zračne luke iako će vjerojatno i one mnogima biti dovoljno zanimljive....
Nastavi čitati
Hitova: 91 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

SUTRA ZAVRŠAVA ŠPANJOLSKI DIO PUTOPISNE AVANTURE

Posted by u u Vjesti

Trojac izvjestitelja "BlogaOdPitona" danas posljednji dan boravi u Valenciji gdje su kao gosti španjolskog nogometnog prvoligaša, "LEVANTEA" pratili i njihov sraz protiv velike "BARCELONE" u kojoj je pobjeda očekivano pripala gostima uz rezultat 2:0. Naši su momci susret pratili iz VIP lože i kao što možete vidjeti po fotografijama, nisu bili gladni, naprotiv, očevidno se i u Španjolskoj dobro jede kao što je to uobičajeno i u Hrvatskoj. Vjerujemo kako nisu bili niti žedni, a kako vidimo s fotografija, popodne su iskoristili i za obilazak stadiona daleko poznatijeg gradskog kluba, "VALENCIJE" kao i nekih drugih ljepota koje ovaj Grad nudi. Naš se trojac sutra vraća za Budimpeštu gdje će doći do njihovog razdvajanja, pa će tako dvojica krenuti prema Donjem Miholjcu dok će jedan od njih, Zsuzsa, sjesti na zrakoplov za Katar gdje će se u Dohi ukrcati u novi zrakoplov koji će ga odvesti do krajnje destinacije, Ho Chi Minha u Vijetnamu iz kojega očekujemo puno zanimljivije izvještaje i fotografije.

Nastavi čitati
Hitova: 74 Komentari
Ocijeni ovaj blog zapis:

logo 322

piton

Broj računa za donacije:
NENAD KAMENIĆ
A.HARAMBAŠIĆA 59,
31540 Donji Miholjac
IBAN: HR71 2340 0093 2098 2478 7
SWIFT adresa (BIC)
Privredne banke Zagreb d. d. PBZGHR2X

doroslov 

chasings

Danas684
Jučer1187
Ovaj tjedan3211
Ovaj mjesec12930
Ukupno764565