Vjesti

MI SMO ZGRANUTI, A USKORO ĆETE BITI I VI

Posted by u u Vjesti
Nakon što smo se proteklih dana uspješno obranili od nabujale rijeke Drave vrijeme je da se malo posvetimo i nekim drugim temama kao što je recimo RDM. Naime, u prijepodnevnim satima na RDM je ponovno bila pozvana policijska ophodnja ali vam ovoga puta nećemo reći o čemu se radi budući da ćemo ovih dana imati i cjelovitije informacije nego ih imamo u ovom trenutku te ćemo vas o svemu opširnije izvijestiti krajem tjedna. Ono što ovoga trenutka možemo reći jest to da Trgovački sud u Osijeku nije prihvatio imenovanje Vlade Perkovića za direktora RDM-a i u ovome je trenutku to njihova konačna odluka, a što to znači, e, upravo je to ono o čemu ćemo vas izvijestiti krajem tjedna kada prikupimo još nekoliko vrlo zanimljivih informacija. O svemu smo izvijestili i gradonačelnika Zorana Kovača s kojim smo obavili i jedan vrlo dug i konstruktivan razgovor u četiri oka ali vam upravo zbog toga ni o rezultatu tog razgovora ovom prigodom ne možemo reći ništa više od ovoga što smo sada napisali, a sve u cilju toga da vam kompletnu informaciju o svemu predočimo odjednom. Da bismo to učinili moramo ovoga tjedna obaviti još nekoliko informativnih razgovora nakon kojih čete svi zajedno...
Nastavi čitati
Hitova: 372 4 Komentara
Ocijeni ovaj blog zapis:

ZARADITE KOJU KUNU NA VLASTITOM OTPADU

Posted by u u Vjesti

Puno puta smo već pisali i govorili o gospodarenju otpadom i većina vas je vrlo negativno reagirala na novi način prikupljanja otpada pri čemu svi mi vlastiti otpad moramo razvrstavati i odvajati na kućnom pragu te ga distribuirati na „ZELENE OTOKE". Mnogima to predstavlja veliki problem, pa tako i dalje postoji veliki otpor prema načinu na koji se u gradu Donjem Miholjcu u ovome trenutku gospodari otpadom. Kao i uvijek rješenje uvijek postoji, a jedno od njih vam nudi i tvrtka ECOCRO VISION j.d.o.o. koja se bavi otkupom i recikliranjem raznih vrsta sekundarnih sirovina, pa se tako i vama pruža prilika da svoj otpad sami odvezete u spomenutu tvrtku i na njemu još nešto i zaradite. Neslužbeno smo doznali da su neki naši sugrađani ali i mještani prigradskih naselja upravo u ovome vidjeli svoju priliku za dobru zaradu, pa su počeli provaljivati u kontejnere na „ZELENIM OTOCIMA" kako bi došli do otpada koji mogu prodati spomenutoj tvrtci te je cijeli slučaj prijavljen službenicima Policijske postaje u Donjem Miholjcu, no, o tome ćemo nešto više reći ovih dana kada dobijemo i službenu potvrdu. Za sada vam donosimo samo nekoliko fotografija koje su dostavljene našoj redakciji.

Nastavi čitati
Hitova: 309 1 Komentar
Ocijeni ovaj blog zapis:
0

DRAVA NIJE PRIJETILA DONJEM MIHOLJCU

Posted by u u Vjesti

Grad Donji Miholjac nije bio ugrožen povijesno visokim vodostajem rijeke Drave ali na nekim mjestima voda je ipak pronašla put kroz podnožja nasipa i poplavila dio obradivih površina i dvorišta vikendica oko izletišta Stare Drave kao i područje oko pročistača otpadnih voda kod Donjeg Miholjca, jednim dijelom i njega samoga, o čemu smo vas već izvijestili i pisali ovih dana. Jasno, sve to bilo je, i to posve opravdano, zasjenjeno događajima u Svetom Đurđu gdje je gdje su u opasnosti od plavljenja ipak bile obiteljske kuće koje su, vjerujem da ćete se u tome s nama složiti, puno važnije od šuma i njiva. Ipak, tijekom jučerašnjeg popodneva fotoreporter „BlogaOdPitona" obišao je i bent, kako mi u D.Miholjcu zovemo branu između rijeke Drave i izletišta Stara Drava, i provezao se njime sve do ribnjaka te snimio nekoliko fotografija koje vjerujemo da će vas zanimati. Ovdje ih je samo nekoliko, a sve ih možete pogledati na našem facebook profilu.

Nastavi čitati
Hitova: 303 0 Komentara
Ocijeni ovaj blog zapis:

DAN GRADA D.MIHOLJCA-17.FIŠIJADA

Posted by u u Vjesti

Franjo Horvat pobjednik je 17. po redu gradske „FIŠIJADE" u Donjem Miholjcu koju su u povodu obilježavanja Dana grada i blagdana sv.Mihaela Arkanđela organizirali Turistička zajednica i sam grad Donji Miholjac. Sama manifestacija i ovoga je puta opravdala titulu najposjećenijeg događaja koji se organizira u povodu obilježavanja Dana grada budući da su se i ove godine na izletištu Stara Drava okupili brojni naši sugrađani i mještani prigradskih naselja kao i gosti s područja susjednih Općina, pa možemo reći da je ovogodišnju „FIŠIJADU" posjetilo oko 700 posjetitelja, a možda čak i više. Članovi udruge „VIR" i ŠRU „UDICA" iz Donjeg Miholjca pobrinuli su se za gastronomske specijalitete od ribe dok je u glazbenom dijelu programa cijelo popodne posjetitelje zabavljao tamburaški sastav „TRAMINAC". Inače, za nagradu najboljeg fiš majstora ove se godine natjecalo 25 natjecatelja. Kako smo već rekli na početku, pobijedio je Franjo Horvat i on će nas predstavljati u Osijeku na državnom prvenstvu u svibnju slijedeće godine dok su se na drugo i treće mjesto plasirali, Tihomir Sklizović i Željko Đambo. Sve u svemu bila je to još jedna odlična „FIŠIJADA" i jedva čekamo slijedeću godinu i njeno 18. Izdanje.

Nastavi čitati
Hitova: 545 2 Komentara
Ocijeni ovaj blog zapis:

U S.ĐURĐU VODA SE PROBILA DO NEKOLIKO DVORIŠTA I KUĆA

Posted by u u Vjesti

Upravo smo u redakciji primili obavijest da je voda u Svetom Đurđu doprla do kuća i na nekim mjestima uspjela proći ispod box barijera te ući u dvorišta. Dežurne ekipe na terenu odmah su reagirale i situaciju drže pod kontrolom crpkama ispumpavajući vodu i vraćajući je nazad, no to ne znači da je opasnost prošla, naime, sada se događa upravo ono na što smo jučer upozorili u jednom od naših izvješća s terena. Pritisak vode je ogroman i ona se u podnožju i dnu zečjih nasipa, box barijera i brana polako probija, a koliko će joj trebati da se probije ovisi o pritisku kojemu je izložila zečje nasipe, box barijere i brane. Ovo je samo još jedan dokaz da se još uvijek ni u kojem slučaju ne možemo opustiti i da i dalje treba biti oprezan te redovito nadgledati sva kritična mjesta. Iz stožera za zaštitu i spašavanje nam upravo u trenutku pisanja ovoga teksta javljaju da u ovom trenutku i volonteri mogu malo odahnuti i odmoriti budući da spremnih vreća za zečje nasipe ima dovoljno, a stiže ih još 5000 iz Virovitice. Ukoliko bude potrebno, iz Stožera će nas na vrijeme izvijestiti te ćemo vas o eventualnim novim potrebama za volontiranjem informirati na vrijeme.

Nastavi čitati
Hitova: 1012 0 Komentara
Ocijeni ovaj blog zapis:

logo 322

piton

Danas294
Jučer1316
Ovaj tjedan1610
Ovaj mjesec32386
Ukupno343325